macera adası...

Hafta sonu Kentpark avm'deydik…çocuklar için macera adası açılmış…gerçekten çok hoş olmuş. İyi düşünülmüş bir proje. En ufaktan 14 yaşına kadar tüm çocuklara hitaben her şey var. Biz büyükleri bile özendirecek aktiviteler. özellikle Macera köprüsü süper görünüyordu. Macera adası, Macera denizi vs. gidiyor. Bizimkilere yani 3 yaş civarına macera denizi ve minumum jetonlu oyuncaklar hitap ediyordu. Veliler için cafeterya da var ve duvarlarda ekranlar…bu yeni yapılan pek çok yerde var ve çok hoş. Oturduğunuz yerden içerideki çocuğunuzu izleyebiliyorsunuz. Jas akademide böyleydi çok hoşuma gitti.
Gazete haberini koyuyorum sizlere;
ANKARA`DA tekstil ve inşaat ağırlıklı 9 firmanın bir araya gelerek inşa ettikleri Kentpark, AVM`yi farklılaştırmak için tamamen çocuklu aileleri fethedecek bir proje üzerinde çalışıyor. Projenin adı Macera Adası. AVM içinde 2 bin metrekarelik alana kurulan Macera Adası`nda sadece çocukların sözü geçiyor. Ada`daki tüm aktiviteler 70 santime göre ayarlandı. Öyle ki ada içindeki Türkiye İş Bankası 70 santime uygun ATM kurarken Burger King ve House Cafe restoran, Güven Hastanesi hastane, Teknosa ise minik mağazasıyla genç müşterilerine hizmet verecek. Adaya girerken çocuklar bir şeyler satın almak isterlerse TL`yi adanın para birimine çevirmek zorundalar. Çocuklar için hoş bir aktivite alanı gibi gözükse de Kentpark yeni bir pazarlama tekniği geliştirmiş gibi görünüyor: Çocuklara pazarlama. Adada bütün kararlar çocuklara bırakılıyor. Bu şekilde ebeveynler çocuklar üzerindeki kontrolü kaybediyorlar."
Benden öncede birkaç Blogda çıkmış bile yazıları. Resim çekemedim ama çekersem koymayı düşünüyorum. Çocuklar için hoş mekanlar. Özellikle biraz büyüdüklerinde tv ve pc ekranına kilitlenmeden vakit geçirebilecekleri güvenli yerler olması hoş…Ankara’da böyle hoş mekanların açılması ayrıca hoşuma gidiyor…
http://maceraadasiblog.blogspot.com/2010/07/bir-macera-adasi-hikayesi.html
sanırım halen inşaatı devam eden açılacak bölümleri var. Buralarda bitince birçok şey olacak burada. Doğum günü kutlamaları da dahil. Zaten yukarıda yazılanlara bakarsa epey ilginç biryer olacak…bu zamanda en iyi sektörlerden biri çocuk sektörü gerçekten. Yani çocuğa yatırım yapan kazanır diyorum ne de olsa artık herkesin en fazla 1-2 çocuğu var ve ebeveynlerin dünyası çocuklarının etrafında dönüyor….

Hiç yorum yok