renkli ramazan...

Ramazan, her ne kadar sıcaklarda ve uzun günlerde zorda olsa da, akşamları epey renkli geçiyor. Her yerde akşamları etkinlikler var. Özellikle lunaparklar çok moda. Her avm’nin önünde lunapark, özellikle çocukları cezbedici bir şeyler var. 365’in önündeki ufak ama şirin ve güzel bir yer kurmuşlar. Hacivat karagöz falan hoştu. Zaten şu zıplamalar çocuklar için yeterli. Bütün çocukların en sevdiği şey herhalde zıplama. Sırada bekliyorsunuz. Hele ahlatlıbelde kaç haftadır kuyruktan bunalıp çınarı zıplatamadık. Ankamall’ün önünde de yeni eklemeler yapmışlar, su üstünden kayıyorsunuz, denemedim ama çok zevkli görünüyordu.
Belediyelerin ayrı şenlikleri var. Hamamönüne sonunda gittim. Benim gibi Ankara’da yaşayan bazı insanları da heyecanlandırdığını duyuyorum. Çünkü ankaranın böylesi otantik, yöresel, turistik ve farklı mekanlara o kadar çok ihtiyacı var ki. Zaten ne zaman gitseniz çok kalabalık. Hoş gerçekten eski ramazanları anımsatan kareler var. Güzel düşünülmüş…üstelik sırf ramazanda değil her zaman gidilebilir. güzel restoranlar var. tv8'den iftar öncesi erkan tan'la buradan canlı yayın yapılıyor merak edenler izleyebilirler....
ve yine çocuklardan görüntü….yıllar önce bir iftar da yine bu arkadaşlarla birlikteydik ama yalnızdık. Hepsi yurtdışına gitmişti ve döndüler. Ve bu sefer çoğalarak bir araya geldik. Hepimizde birer çocuk…hoş…sağlık olunca her şey oluyor….
Oğluşum havuz diye tutturdu haftasonu. alıştı çocuk her hafta sonu suya girmeye. bize yakın İncek’te olympıc park hotel’in(migrosun yanında) aquaparkına gittik. Fakat çok kalabalık ve pahalıydı. Akşam 5 gibi gittik 1 saat çınarı sokup dönecektik. sonra İncek TEK sitesinin içindeki havuza bakalım dedik. Orayı da beğendik. Nispeten daha sakin, sessiz ve güzeldi. Havuzu yarı açıktı. Kendinizi tatilde ya da şehir dışında sanabilirsiniz. Beach voleybolu yapıyorlardı zevkliydi izlemek. Çınar'da sudan çıkmadı, sevdi tabii. Tavsiye ederim….

1 yorum