Antalya'da halk plajları

Antalya'da ekonomik plaj bulmak çok önemli. Özellikle bu şehirde yaşayanlar için. Sık sık denize girecekseniz halk plajlarını tercih etmek gerekiyor.

Ben bayramda denize girecek yer bulamadığım için gitmedim. Şehir içi için yazdığım her yer çok kalabalık ve doluydu. 

*Lara sahilde halk plajları var. Aralarda şık tesislerin olduğu beachler var. Red white beach özel tesislerin arasında favorim.

*Konyaaltı sahilinde halk plajları var. Konyaaltı beach var. Buralarda da isterseniz aralarda özel tesisler var. Belediyenin de tesisi varmış ama ben gitmedim. 

Şezlong şemsiye isterseniz özel beache girmek gerekiyor. Malaesef artık ücretler belediye plajında bile yüksek. 

*Muratpaşa Belediyesinin falezlerdeki kayalarının arasından denize girilen yerleri var. Burada deniz derin ve kumsal yok. O yüzden küçük çocuklar için uygun olmayabilir.  Erenkuş, İnciraltı ve Konserve koyu halk plajlarında şezlong doluluk oranlarını belediyenin sayfasından takip edebiliyorsunuz. Bu harika bir uygulama. Gidip döndüğüm çok olmuştur. Diğerlerine de merdiven yapmış inip girebiliyorsunuz. Ben genelde bu üç plajda denize girmeyi seviyorum. Temiz ve rahat oluyor. Özellikle İnciraltı plajına inen asansör var tercihim orası. Yoksa merdivenleri inip çıkmak sıcakta çok zor oluyor. 

*Bunların haricinde yakın ilçelerde, Kültür ve Turizm Bakanlığının yakın ilçelerde mavi bayraklı ücretsiz halk plajları varmış. Antalya merkeze Belek halk plajı 55 dakika, Kadriye 45 dakika, Ulualan 1 saat 25 dakika, Çamyuva 1 saat 10 dakika uzaklıkta. Kemer'de Bahçecik ve Çifteçeşmelerde de var. Yani 2 adet Serik ilçesinde, 3 adet Kemer bir de Manavgatta var.  Bu halk plajlarına bu yaz gitmek istiyorum.


                                                                 Herkese iyi tatiller...

Hiç yorum yok